logo

Kleur trends 2021

 

Trendkleuren 2020 met inspriratie uit de kunst, mode, steden….MAAR de mooiste trend past bij uw persoonlijkheid.


Vernieuwing en ontdekking. Het draait allemaal om uitdagingen die op ons afkomen in deze snel veranderende wereld.
In de verschillende reacties op deze uitdagingen erkennen we dit jaar 4 grote stromingen. Thema’s die elk op hun manier een antwoord geven op de uitdagingen die de snel veranderende wereld met zich mee brengt.
Rustige elegantie

Dit palet creëert een sfeer van comfort en rust. Het komt vanuit de groeiende belangstelling van de consument in het vinden van een plek, weg van de realiteit. Verwassen roze, paarse, blauwe en groene pasteltinten kenmerken dit thema en worden versterkt door donkere, gedempte kleuren. Dromerig, intiem en vredevol zijn de bouwstenen van dit thema.

Energieke natuur

Een kleurenpalet dat staat voor een uniek karakter en diversiteit. Imperfectie domineert doordat de tinten afwijken van traditionele, zuivere kleuren. Geïnspireerd op de natuur, maar tegelijk met een zachte bohemian stijl, biedt deze kleurbeleving zowel gemak als elegantie in een modern interieur.

Warme geborgenheid

Een donker, stevig concept. Vertrokken vanuit het verlangen naar veiligheid bestaat dit thema uit donkere natuurkleuren. Het effect? Een beschermend, krachtig gevoel. Diep rood, bruin, blauw en groen brengen energie en esthetiek samen.

 

Krachtig optimisme

Dit kleurenpalet voor sociale, expressieve karakters haalt zijn inspiratie uit de late jaren 1970, bekend van disco en innovatieve ideeën. Niet voor niets scheppen de typerende verzadigde regenboogkleuren een futuristisch karakter en extreme expressie. Tegelijk brengen witte tinten licht en evenwicht in het palet.

 

TIPS

Kleur is durven, met kleur brengt u sfeer aan! Een kleur hoeft niet extreem te zijn een lichte tint kan al het verschil maken.

Door de meest belangrijke leefruimtes via kleur met elkaar te verbinden ontstaat een natuurlijk evenwicht in de woning. Deze balans wordt bereikt door kleur herhaling of door kleuren te gebruiken die in elkaars verlengde liggen met subtiele en doordachte accenten.

Alles wit, dat lijkt wel zo praktisch alleen met wit /wit krijg je nog geen sfeer. Juist door toepassen van verschillende wit tinten gaat een omgeving nog meer leven.

Contrasten in kleur zorgen ervoor dat een ruimte groter of kleiner kan gaan lijken.

 

Kleurrijke groet…………………………………………